06/04/2020
Facebook Twitter RSS

huizen van aankomst

Voor Huizen van Aankomst, een project van het Indisch Herinneringscentrum, zijn we op zoek naar freelance regioproducenten in het noorden en oosten van Nederland. Hieronder lees je meer informatie. 

Hij of zij: 

  • heeft journalistieke roots, programma- en productie-ervaring
  • kan goed binnen projectkaders werken (bewaken overzicht/budget/deadlines)
  • kan een (klein) team vrijwilligers aansturen en bewaakt tegelijk het geheel
  • affiniteit met en (basis)kennis over de koloniale geschiedenis van Nederland m.b.t. voormalig Nederlands-Indië / Indonesië
  •  is woonachtig in de regio Leeuwarden / Groningen of Arnhem / Nijmegen
  •  is vanaf eind november tm 15 augustus 2020 beschikbaar voor gemiddeld 6-8 uur per week

Huizen van Aankomst – 75 Jaar Vrijheid

Huizen van Aankomst is een ontmoetingsprogramma waar op 75 locaties door heel Nederland ontmoetingen plaatsvinden tussen mensen met wortels in voormalig Nederlands-Indië en de huidige bewoners van de huizen waar zij aankwamen en (tijdelijk) woonden. Huizen van Aankomst onderdeel van de herdenking en viering van het officiële einde van WOII op 15 augustus 2020 en staat in verbinding met 75 Jaar Vrijheid. 

75 Huizen open voor publiek

Op één dag, 15 augustus 2020, zullen op 75 plekken door heel Nederland tegelijkertijd programma’s plaatsvinden. Van rondleidingen tot lezingen, van performances tot persoonlijke verhalen. Vanuit de context van onze huidige samenleving – met de locatie als centraal punt – wordt verbinding gemaakt met de koloniale erfenis van voormalig Nederlands-Indië. Dit met het doel de impact van oorlog, kolonialisme en migratie voor een breed en divers publiek tastbaar én invoelbaar te maken. 

Jouw rol als regioproducent

De regio’s zijn opgedeeld in vijf gebieden met elk een regioproducent die verantwoordelijk is voor het cureren en produceren van 15 ‘Huizen’: denk aan voormalige hotels, barakken, pensions, kloosters, maar ook musea, kastelen, havens en andere bijzondere locaties waaraan bijzondere verhalen zijn verbonden van mensen die tussen 1945 en 1968 de overtocht vanuit NL-Indië/Indonesië naar Nederland maakten en daar (tijdelijk) terecht kwamen. Je onderzoekt bijzondere verhalen en plekken, legt via je netwerk actief contact en maakt en produceert op 15 augustus 2020 15 aansprekende programma’s voor publiek. Je realiseert dit in samenwerking met een klein team (redactie- en productie)vrijwilligers dat jij ook aanstuurt. Er vindt regelmatig overleg plaats met het kernteam van Huizen van Aankomst.

Ben je geïnteresseerd om 6-8 uur per week als regioproducent mee te werken met Huizen van Aankomst? Neem dan contact op met Justin Waerts, projectcoördinator (j.waerts@indischherinneringscentrum.nl)