22/09/2019
Facebook Twitter RSS

Uitvaart van het Holoceen

Afscheid van een tijdperk, 14 november in De Duif in Amsterdam:

“Geen twijfel mogelijk, van ecologie word je gek; dat moet ons uitgangspunt zijn. Niet om onszelf zo nodig te behandelen, maar alleen om te leren voortleven zonder te worden meegesleept door ontkenning, of door hybris, of door depressie, of door hoop op een redelijke oplossing, of door een vlucht in de woestijn. Er is geen genezing voor het toebehoren aan de wereld. Maar met voldoende behandeling kunnen we in elk geval genezen van de waan dat we er niet aan toebehoren. […] We zouden dus een zorgtrajectmoeten ontdekken – maar zonder daarbij de pretentie te hebben al te snel genezing te vinden.” – Bruno Latour, Oog in oog met Gaia

Een uitvaartdienst voor mensen met angst voor of grote vragen over de toekomst, met heimwee naar een tijd van onbeperkte groei, voor activisten die de soms wanhoop nabij zijn, ruimte om hun ervaringen en gevoelens te delen zodat ze zich gehoord kunnen voelen. Een ritueel om te oefenen met landen in het nieuwe tijdperk, het antropoceen, en te leren ‘to stay with the trouble’.

Het Antropoceen, of tijdperk van de mens, is deel van de context waarin het denken rond de Ambassade plaatsvindt. Om met elkaar dit nieuwe, inmiddels veelgebruikte, begrip beter te begrijpen en invoelbaar te maken, wordt een uitvaart van het Holoceen georganiseerd. Als we werkelijk een nieuw tijdperk ingaan, wat laten we achter? Waar nemen we afscheid van? Wat nemen we mee?

 

Locatie: De Duif, Prinsengracht

Datum en tijd: 14 november, 20:00

Kaartverkoop start begin oktober.

 

Wil je op de hoogte blijven van het programma? Bekijk de website van de Ambassade van de Noordzee.